Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots mitt i vintern – snart dags för ungdomarna att söka feriejobb i Nynäs

I januari öppnar Nynäshamns kommun för ansökningar om sommarjobb för ungdomar i gymnasieåldern. Tanken är att erbjuda ungdomarna möjligheten att skapa egna nätverk och att tjäna sina egna pengar.

Annons
Skötsel av parker och stadsmiljö är ett av sommarjobben som vanligen erbjuds i kommunen. Foto: Anna Nilsson/arkiv

Så här i bistra december kan sommarens ljumna brisar kännas avlägsna. Men faktum är att Nynäshamns kommun redan är i startgroparna för att förbereda inför nästa års sommarjobbsansökningar för ungdomar. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Läs också: 300 000 extra till sommarjobb för unga

Från och med den 15 januari till och med 4 februari 2018 kan ungdomar mellan 16 och 18 år som är folkbokförda i Nynäshamn ansöka om sommarjobb. Kraven för att ha möjlighet att få ett sommarjobb är att ansöka i tid, vara född mellan år 2000 och 2002 och delta på en obligatorisk gruppintervju.

Jobben som erbjuds finns inom en ideell förening eller organisation i Nynäshamns kommun. I fjol lyckades kommunen ordna fram sommarjobb åt alla 600 personer som sökte.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Kommunen stoppar privata sommarjobb – unga erbjuds bara plats i de egna enheterna

Kommunen skriver att tanken med sommarjobben är att erbjuda ungdomarna egna kontakter oberoende av tidigare nätverk, möjligheten att tjäna pengar, att få ett arbetsintyg och arbetslivserfarenhet.

Mer läsning

Annons