Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större vattenläcka orsakade översvämning

Hushållen vid och kring Backluravägen får klara sig utan vatten under natten mot torsdagen.

Annons

En större vattenläcka upptäcktes under onsdagskvällen och reparationsarbetet beräknas ta hela natten mot torsdagen.

När NP:s reporter var ute på plats under kvällen, var ett större område på och kring gatan vattenfyllt och vattnet bubblade fortfarande upp ur det läckande röret.

"Det är åtminstone 10 till 15 meter på en gångväg på Backluravägen som är översvämmad. Läckan är nära Rumba förskola. Intill det område som är översvämmat pågår ett bygge av en ny förskola, Cykelskogens förskola.”, rapporterar NP:s reporter.

– Läckan hade börjat för ett par timmar sedan, när jag kom hem från jobbet. Sedan har vattnet spridit sig mycket. Jag har vaktat här och försökt få tag på Nynäshamns kommun, säger Irina, som bor i området.

– Jag tycker att det känns oroande att det rinner vatten så nära bygget. Det vore synd om det blir skadat av vattnet, säger Irina.

När NP når VA-jouren strax före kl 21, står serviceteamet i startgroparna:

– Vi håller precis på att skicka ut reparatörerna och vi ska först se till att lokalisera läckan genom att stänga av ventiler i tur och ordning tills vi hittat läckaget, säger Mikael Larsson, arbetsledare på gatu- och anläggningsenheten på vattenavdelningen på Nynäshamns kommun.

– Det är ännu oklart hur många hushåll som kommer att drabbas av avstängt vatten, men vi räknar med att vi kommer att stänga av vattnet först om 1–2 timmar och då har de flesta kanske hunnit gå och lägga sig så att olägenheterna blir så små som möjligt.

Mikael Larsson har gott hopp om att vattenläckan ska vara lagad tills dess de boende i området ska börja koka sitt morgonkaffe och hoppa in i duschen.