Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för nybyggda hyresrätter

De första hyresgästerna har nu flyttat in i de nya hyresrätterna på Trehörningen. Huset, som är fem våningar högt, blir ett av Nynäshamns första nyproducerade hyreshus med en privat hyresvärd.

Sedan i december har de köat, och nu var det äntligen dags för inflyttning i hyresrätterna på Trehörningen, ”Västra flygeln” som det kallats. I en tid då bostadsrätter dominerar marknaden och många hyresrätter ombildas så har intresset varit stort.

– Alla lägenheter är tillsatta men vi har fortfarande lite kö, säger Anna Johansson, bovärd.

Varför tror du att intresset har varit så stort?

– Jag tror att det är läget. Och så har det inte funnits så mycket hyresrätter här ute så jag kan tänka mig att det också är en anledning.

Huset på Trehörningen är byggt av CJ byggtjänst och blir en av Nynäshamns första privata hyresvärdar i ett nyproducerat hyreshus.

Två av hyresgästerna, Inger och Lennart Ericson, har precis flyttat in. De bodde tidigare i hus i Nynäshamn och när de sålde det så lockade den något mer problemfria vardagen som kommer med en hyresrätt.

– Vi ville bara bo. Vi ville släppa det där med ägande och låta andra ta hand om den biten och saker som ska fixas, säger Lennart Ericson.

Anna Johansson tror att det finns fler som tänker så.

– Det är frihet att ha ett hus och skönt att bara kunna gå ut på gården. Men å andra sidan är det ju allt som ska skötas också.

Hittills är de nya hyresgästerna nöjda med sin nya bostad.

– Först var jag motståndare till att flytta, ville inte höra talas om det. Men så kom vi hit och så var det helt fantastiskt och vi trivs jättebra, säger Inger Ericsson.