Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse när Olsbergs MSE arrangerade testdagar för litesbilar

När Olsbergs MSE arrangerade testdagar i Strängnäs förra veckan var det stort intresse. Rallycrosstjärnan Kevin Eriksson fick byta arbetsuppgifter från att vara förare till att vara instruktör.

I slutet av förra veckan gav Nynäshamnsteamet Olsberg MSE, OMSE, möjligheten till motorintresserade personer att provköra deras Supercar litesbilar på Strängnäs Motorstadion. Det var ett 50-tal förare från hela Sverige samt Norge som intresserade sig för litesbilarna.

- Det var både seriösa team, privatpersoner som eventuellt vill köpa en bil och personer som tyckte att det är fränt att prova. Många har sett att litesklassen har blivit etablerad och de ser att vi som kört lites förut gör det bra i supercar. Därför blev intresset väldigt stort, säger Kevin Eriksson, supercarförare för OMSE-teamet.

- Vi kommer nog får en hel del nya förare och bilar till kommande säsong, det är jätteroilgt!

Kevin Eriksson var instruktör under testdagarna tillsammans med teamkamraten Sebastian Eriksson. Förutom OMSE var även JC Raceteknik med och arrangerade testdagarna. Både Kevin och Sebastian har skördat framgångar på Supercarnivå. Men det är i en litesbil som de båda inledde sina framgångar inom rallycrossen.

- För mig var det jätteviktigt att börja med lites eftersom jag var så ung när jag började med rallycross. Jag hade inte klarat av att hoppa in direkt i en supercar. Dessutom är det mycket dyrare att köra Supercar. Lites ger en förare rätt skola som man behöver till supercar. Utan lites skulle jag nog aldrig ha vunnit min första VM-deltävling så snabbt som jag gjorde.

Hur var det för dig att vara instruktör i stället för chaufför?

- Det är faktiskt ganska kul. Många som testade har aldrig suttit i en litesbil förut så jag får lära de grunderna. Annars sitter jag mest bredvid och håller övergripande koll.

Teamet brukar arrangera en testdag varje år.