Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande resultat för Nynäshamns Ridklubb i ponnyallsvenskans division 3

Under söndagen 2 juni avgjordes finalen för Ponnyallsvenskan i dressyr division 3 på Nynäshamns Ridklubb. Tio lag hade lyckats, efter hårt kämpande, kvalificera sig till final. Bland de lag som nådde finalen återfanns såväl Nynäshamns Ridklubb som Sorunda Ridklubb, vilket gav tävlingen en extraskjuts med så många ekipage från kommunen.

Anmäl text- och faktafel

Dagen inleddes med en förklass i LC:1 vilket är det program som deltagarna tävlat i. I strålande sol och bästa försommarväder så blev det en hemmasuccé där Julia Oscarsson/Milo och Tova Andersson/Balcunnin Bam Bam tog hem första- respektive andraplats i avdelningen B och C ponnyer samt Lisa Granskog/Dunguaire May och Matilda Ahlin/Pontiac säkrade första- och andraplatsen i avdelningen för D-ponnys. Lysande inledning som lovade gott inför lagklassen.

Lagklasen avgjordes i LB:1, ett svårare program än det som deltävlingarna gått i. Tyvärr var ett lag tvungna att stryka sig från start så det var nio lag som som i slutändan gjorde upp om titeln. Förutom lagdeltagandet så räknades varje ekipage in som deltagare i individuell klass.

Ganska tidigt stod det klart att Cornelia Björklund Lakic/Rowdy Boy från Stora Wäsby Fältfrittklubb skulle ta hem segern individuellt för de minsta B-ponnysarna. Julia Oscarsson/Milo (Nynäshamns Ridklubb), Elin Berggren/Chris (Tyresö Ryttarförening) och Judith Von Seth/Zibell (Föreningen Runsten Equestrians) visade goda takter och säkrade de tre första plasterna för C-ponnyer. Lagklassen visade sig bli en nagelbitare som stod och föll med sista ekipaget för dagen, Lisa Granskog/Dunguaire May (Nynäshamns Ridklubb).

Lisa höll för trycket och lyckades rida hem en seger, inte bara individuellt för d-ponnys utan säkrade även lagsegern för Nynäshamns Ridklubb som förutom Lisa Granskog/ Dunguaire May bestod av Julia Oscarsson/Milo, Matilda Ahlin/Pontiac och Erica Lundberg/ Ballalinclogh Willie.

De övriga placerade i lagklassen blev tvåan Sundby Ridklubb och tredjeplacerade Roslagens Rid och Körklubb.

Gunilla Reisner, Nynäshamns Ridklubb

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel