Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Fredriksson: Julens hjältar ger fler en riktig jul – självklart vill vi hjälpa till!

För någon är det dofterna – hyacinter, apelsiner med nejlikor och glögg på spisen. För någon annan är det inredningen – grangirlangen på trappräcket, barnens egengjorda tomtar på byrån och den ärvda ljusstaken på middagsbordet. För ytterligare någon är det maten – den första skinkmackan, farmors sillsallad eller revbensspjällen som kommer fram på julbordet när man sedan länge är mätt, men ändå inte kan stå emot.

Ja, vad som krävs för att vi ska tycka att det är “en riktig jul” är olika, men för många av oss är den kanske viktigaste beståndsdelen vilka vi tillbringar julen med. Och ofta väcks så här i december tankarna på dem som på olika sätt står utanför det många av oss tar för givet i juletid.

Julen blir, som så mycket annat, annorlunda för de flesta av oss i år. Ensamheten riskerar att bli svår för många när vi inte kan umgås över generationsgränser eller i större grupper av vänner. Och fler än vanligt går en ekonomiskt tuff jul till mötes detta år då många permitterats, blivit uppsagda eller sett kunder försvinna från det egna företaget.

En klart lysande stjärna i mörkret är då Julens hjältar, som traditionsenligt kommer att dela ut matkassar till behövande i Nynäshamns kommun inför julafton.

Trots att många av deltagarna i kommunens dagligverksamhet, som arbetar i projektet, själva är i riskgrupp och verksamheten tvingades hålla helt stängt från mars till augusti och trots att det inte gått att stå på marknader och loppisar så är årets insamling i full gång. Och trots att deltagarna själva inte kommer att kunna gå runt i matbutiker och plocka ihop varor har man hittat en lösning på hur de ska kunna fylla kassarna med julens härligheter.

Självklart vill vi på NP vara med och stötta det fantastiska arbete som görs, och vi har i år därför valt att gå in som mediepartner till Julens hjältar.

För visst är det i slutänden det som är “en riktig jul” – människor som arbetar tillsammans för att hjälpa andra, att den som har i överflöd delar med sig till den som har det knapert och, i år, att vi hjälps åt att hitta kreativa lösningar för att skapa en glädjefull jul – trots allt.

Så här gör du för att bidra:

Många Nynäshamnsbor går en tuff jul till mötes. Att kunna köpa julmat till helgerna är inte en självklarhet. Därför går Nynäshamns Posten i år in som partner till Julens hjältars insamling.

NP-kassen är en julkasse fylld med mat. Julkassen kostar 600 kronor för ett mindre hushåll och 1 000 kronor för en lite större familj.

Vill ditt företag skänka valfritt antal kassar?

Sätt in summan motsvarande antalet kassar ni vill skänka. Glöm inte att skriva företagsnamn. Som tack samlar vi alla företag som stöttat insamlingen i en annons den 8 januari.

Vill du som privatperson bidra med valfri summa? Sätt in valfritt belopp.

Bankonto (Swedbank): 8327-9 964 176 917-0.

Swish: 076 125 84 83.

Sista dagen att bidra är 20 december.