Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Fredriksson: Många sätts på hårt prov – men tillsammans kan vi klara oss ur krisen

I fredags kom vår bilaga Skärgårdsvår ut, på spiselkransen har påsktuppen åkt fram och i rabatterna börjar vårlökarna att slå ut. Annars är det inte mycket som är som vanligt den här våren.

Inom sjukvården pågår en kamp mot klockan för att öppna upp fler intensivvårdsplatser för att kunna ta hand om alla som befaras bli svårt sjuka. De som jobbar inom vård och omsorg är mer än någonsin hjältar. Inom skola och barnomsorg kämpar pedagoger för att ge våra barn en fast punkt i en värld som är upp och ned och runt omkring oss finns olika grupper som sliter för att vår vardag ska fortsätta fungera.

Vi på NP jobbar hårt för att hålla er uppdaterade om hur coronaviruset påverkar olika delar av vårt samhälle. Vi har skrivit mycket om hur det lokala näringslivet drabbas, och det blir allt tydligare att inte heller mediebranschen kommer att gå oskadd ur det som nu händer. 

Från om med denna vecka är alla medarbetare på NP, liksom i stora delar av vårt moderbolag Bonnier News, permitterade på 20 procent. Det kan tyckas paradoxalt att vi tvingas jobba mindre i tider när vår journalistik är viktigare än någonsin. Men samtidigt som allt fler läsare söker sig till både vår papperstidning och vår sajt tappar vi som andra medieföretag annonsintäkter till följd av den tuffa verklighet som många av våra annonsörer lever i. Därför behöver vi just nu minska våra kostnader. 

Min förhoppning är att du som läsare ska märka så lite som möjligt av detta. Vi är stolta och glada över det förtroende som alla ni som väljer NP som nyhetskälla i dessa speciella tider ger oss, och vi fortsätter att göra vårt yttersta för att berätta det som ni behöver veta, varje dag. 

Sedan jag kom till Nynäshamn i november har jag ständigt blivit glatt överraskad av det fantastiska utbud som finns. God mat, vackra blommor, en ny tröja, present till kalaset – ja, nästan allt jag behövt har jag kunnat hitta utan att behöva åka någon annanstans. Jag hoppas så innerligt att Nynäshamn kommer att vara samma levande stad när den här krisen är över, och blev väldigt glad när jag läste artikeln i Skärgårdsvår om Kristine Larsson på Skärgårdscaféet som stundvis har nästan mer att göra än normalt, för att patriotiska nynäshamnare sluter upp.

För så enkel är ekvationen - ju mer vi stöttar våra företagare, desto större är chansen att den verklighet vi möter när den här krisen är över liknar den vi lärt oss att ta för självklar. Och ju fler prenumeranter som väljer NP, desto större är chansen att vi kan fortsätt leverera sann och relevant lokaljournalistik, både under och efter pandemin.