Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar om chefsklimat i Nynäshamns kommun

Svar på insändaren med rubriken ”Vilket chefsklimat ska vi ha i Nynäshamns kommun?”

Hej Ola. Precis som du påpekar så har klimatet i höga chefspositioner blivit mer ansträngt, det gäller i hela Sverige och anställningstiden i dessa befattningar har generellt sett blivit allt kortare. Nynäshamns kommun sticker inte ut i detta avseende, utan uppvisar en bild ungefär som andra kommuner. Så att en förvaltningschef är anställd i fem år är i sig inget anmärkningsvärt.

Kommunens samtliga högsta chefer, och tillika ledningsgrupp, som anställdes för 1,5 år sedan jobbar kvar med obrutet engagemang. Även om kraven är mycket högt ställda så vilar i dag arbetet i kommunens ledning på sunda och stabila relationer där man hjälps åt och ger varandra stöd och uppmuntran. Kompetensförsörjning och arbetsmiljö är dock områden där det alltid finns anledning till självrannsakan och ödmjukhet, och självklart ska vi fortsätta vårt pågående arbete med att förbättra vår förmåga inom dessa viktiga områden för att kunna rekrytera och behålla kvalificerade chefer.

Som du också skriver så ska siffrorna bedömas och socialförvaltningen har visat mycket goda resultat. Sedan finns det förstås även andra delar än bokslutsresultaten som är betydelsefulla i alla chefers styrning och ledning.

Tommy Fabricius, kommundirektör

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel