Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk om det vore tvärtom – En tankeväckande bok för de yngsta

I den nya barnboken "Tänk om det vore tvärtom" har Kerstin Friberg bytt plats på djur och människor. Att se apan titta på människor i bur blir lustigt, och samtidigt tankeväckande.

"Apan vår kusin bland djuren, skulle säkert skratta om, vi på deras plats i buren, bar oss åt precis som dom"

Kerstin Friberg har länge haft idén om att vända på rollerna för djur och människor. Hon började skriva och illustrera, men när inget förlag nappade hamnade alltihopa i skrivbordslådan.

När hon långt senare visade sitt alster för en väninna tog arbetet ny fart och väninnan gav ut boken på sitt förlag Semafor.

– Jag tyckte att idén att vända på djur och människor var lite rolig. Men när jag fortsatte arbetet har det blivit mer inriktat på djurens rätt.

Hon har valt ut djurarter som hon kände passade för ändamålet, som apor, sjölejon, elefanter, hönor, rävar, fiskar, björnar och hundar.

Kerstin Friberg är fotograf och illustratör och har jobbat med tidningar och fackböcker. Men det är roligare när man har hela idén själv, säger hon.

– Många texter som jag gjort illustrationer till är urtråkiga. Det här är mer lustfyllt och det gav lite mersmak faktiskt.

Kerstin Friberg är född och uppvuxen i Stockholm. Hon flyttade till Segersäng i Nynäshamns kommun för tio år sedan där hon bor med sina två katter Simon och Gunnar.