Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på barnen - skylten mejades ned efter en vecka

Annons

Det hände en liten incident som fick mig att tänka lite extra på vad vi vuxna är skyldiga våra barn.

Vi är skyldiga våra barn en säker uppväxt.

Vi vuxna bygger upp ett system som ska vara våra barns säkerhet, det är skolan, aktiviteter, trafiken, sociala skyddsnät.

Men detta system som vi bygger upp är också en arbetsplats för vuxna, ett jobb som man kanske ibland glömmer hur viktigt det faktiskt är.

Ett nytt år börjar och nya möjligheter. Då måste vi tillsammans se till att våra barn först främst är säkra.

Skolan - Barnen måste ha säkra lokaler som också är inspirerande att spendera sina dagar i.

Vi måste ha ett system där vi har tiden att se våra barns behov. Där inget barn försvinner i mängden. Utbildningen måste anpassas till dagens barn och deras behov.

Aktiviteter - Vi har all världens möjlighet med aktiviteter i vår kommun, men vi måste ge barnen förutsättningarna för det. Där varje barn ska få möjlighet att prova och satsa på det de gillar. Vi måste skapa bättre aktivitetsplatser som jag tror alla kommer ställa sig bakom. Vi måste stödja de frivilliga idrottsorganisationer som finns. Det är genom deras engagemang som gör det möjligt för många av våra barns aktiviteter.

Trafiken - Vi måste gå igenom hur det faktiskt ser ut för våra barn när de vistas på våra vägar. Går de eller cyklar de säkert? Var behöver vi mer gång och cykelvägar och kan barnen säkert korsa våra vägar?

Vi hade i Segersäng fått låna en hastighetsskylt av Nynäshamns kommun. Den skulle uppmärksamma trafikanter för våra barn i området. Tråkigt dock att skylten inte överlevde utan blev nerkörd efter en vecka, men vi är tacksamma att det inte var ett levande barn!

Sociala skyddsnät - Alla barn ska växa upp med mat, ett varmt hem, rena kläder och känna sig älskade. Tyvärr upplever inte alla barnen detta, och de måste vårt system plocka upp med hjälp av alla oss andra vuxna. Vi måste hjälpa varandra att se till att alla våra barn har det bra.

Vi ska älska våra barn. Vi ska uppfostra våra barn till att bli underbara medmänniskor. Vi ska visa våra barn att deras drömmar kan bli verkliga om de verkligen vågar satsa. Vi ska lyfta de till att bli de bästa de kan bli. Och då måste de alla först och främst vara säkra.

Aline Varre

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons