Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillsammans skapar vi ett bättre näringslivsklimat

Den nya politiska ledningen i Nynäshamn har efter valet varit tydlig med att näringslivsfrågan är ett prioriterat område och att strategierna i arbetet med det lokala företagsklimatet kommer att förändras.

Som en del av lösningen, startade kommunen en näringslivsberedning i januari. Målet med näringslivsberedningens arbete är att kommunorganisationen ska öka förståelsen för företagarnas villkor, öka näringslivets tillit till kommunen och avsevärt förbättra företagsklimatet i kommunen.

Vi inom Företagarna i Nynäshamn arbetar sedan många år med att skapa bra förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Nynäshamns kommun. Därför välkomnar vi kommunens beslut att prioritera näringslivsfrågor och att starta en näringslivsberedning, Men det krävs mer än visioner och ord för att företagsklimatet ska utvecklas och förbättras. Med vår långa erfarenhet och breda kompetens inom lokala näringslivsfrågor, fortsätter vi att presentera synpunkter och konstruktiva förslag inom en rad olika områden.

Exempel på sådana områden är åtgärder för att erbjuda attraktiv och byggklar verksamhetsmark, åtgärder för ökad tillgänglighet och servicegrad hos kommunens olika avdelningar, åtgärder för ökad lyhördhet och ansvarstagande hos politiker samt åtgärder för att marknadsföra Nynäshamns kommun som en attraktiv plats att både besöka, bo, leva, arbeta och driva företag i.

Listan på önskade åtgärder kan naturligtvis göras lång, men om vi samarbetar för att hitta konstruktiva lösningar för ett positivt näringslivsklimat, har Nynäshamn goda förutsättningar för att utvecklas till en framgångsrik kommun i Sveriges starkaste tillväxtregion.

Företagarna i Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel