Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv konstnärer på Fållnäs

Akvareller, måleri, skulpturer och keramik av 12 konstnärer med var sitt utmejslat formspråk och uttryck visas på Fållnäs konsthall i sommar.

Annons

Den här sommarens utställning på Fållnäs konsthall visar en kollektion där flera tekniker är representerade. Av de 12 aktuella utställarna kan nämnas exempelvis konstnären Helena Trovaj som har ett alldeles eget uttryck i sina akvareller. I dem använder hon ofta det urbana landskapet som en inspirationskälla som hon gör en personlig och ljus- och färgskimrande tolkning av.

Tre av utställarna är Konstfackselever.

Också två lokalt verksamma konstnärer medverkar i den här sommarens utställning.

Bland skulpturerna visas prover på Djursnäsbon Sam Westerholms skulpturkonst, och Toröbon Mats Winberg deltar i utställningen med måleri.

Sommarutställningen har vernissage den 14 juni klockan 14-17, och några av konstnärerna kommer då att vara närvarande. På vernissagedagen , den 14 juni, anordnas en liten, lokal matmarknad utanför konsthallen.

– Då kommer vi att även att sälja ost och ägg från Sanda Gårdsmejeri, bröd från Torö bageri, vildsvinskorvar, med mera, säger utställningens arrangör Bodil Toll.

Annons