Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomas Axelsson åter på Le Mans

Lördagen den 9 april kör NMCK:s Tomas Axelsson och hans codriver Artis Neilands en VM-deltävling på klassisk mark i franska Le Mans. Med den sprillans nya hojen hoppas de på en framgångsrik säsong.

Tomas Axelsson och Artis Neilands i Sidecar racing team 669 var i söndags på Gelleråsens bana i Karlskoga, Värmland, och testade sin nya sidvagns-F1:a inför årets säsong.

Redan den här veckan drar årets tävlingar i gång, och det med besked. Den första VM-deltävlingen går av stapeln på Le Mans i Frankrike. Nu är teamet på väg dit.

2015 var en tävlingstät säsong för duon, med ett tiotal tävlingar runt hela Europa. I år ser det likadant ut. Efter Frankrike har de bland annat tävlingar i Kroatien, Ungern, Nederländerna och Tyskland inbokade. Nu hoppas Tomas Axelsson och Artis Neilands på ett framgångsrikt 2016.

– Den nya hojen är 50 kilo lättare och består av mycket titan och kolfiber samt en lite kraftfullare motor, skriver Axelsson i ett mejl till NP.

Det är passageraren som parerar och håller balansen när föraren kör. Toppfarten är upp till 270 kilometer per timme beroende på bana, och samspelet mellan föraren och passageraren är otroligt viktig. Tomas Axelsson började med sidvagnsracing först år 2013, men har kört motocross med sidvagn sedan 1977. Redan 2014 blev han inbjuden till VM-finalen i Le Mans i Frankrike.