Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torsdagslunch med frågesport och underhållning

Frågesport stod på programmet när en torsdagslunch ordnades i sockenstugan i Ösmo.

Det nya året har gjort entré och till och med  ett nytt årtionde. Januari har redan svunnit förbi, men vi har elva månader kvar att fylla med allehanda upplevelser.

Bland annat bjuder Ösmo församling in till torsdagsluncher en torsdag i varje månad i församlingshemmet. Innan lunchen serveras får gästerna bekanta sig med varann och sedan ta del av någon form av förströelse.

Den 23 januari presenterade Johan Demarkesse en liten frågesport. Han hänvisade till alla datum i månaden, men med olika årtal, och ställde frågan “Vad hände då?”.

Åhörarna ställde upp och funderade. En del frågor blev rätt besvarade, en del blev inte besvarade alls. Då Johan ställde frågan “Vad hände den 23 januari 2020” blev svaret “Torsdagslunch i församlingshemmet”. Yes, det var rätt!

Efter det trevliga inslaget fick vi underhållning av Barna Both. Han spelade några vackra klassiska musikstycken, på en liten fin harpa i bordsmodell. Han behärskade spelandet till allas belåtenhet!

Harpan är ett stränginstrument och spelas vanligen med båda händerna. Instrumentet är mycket gammalt. Enligt historieböckerna fanns det långt före Kristi födelse.

Tonen från strängarna, som sätts i svängning genom knäppning, förstärkes i instrumentkroppen. Den brukar ha ett lådformigt utseende.

Efter detta vackra för själen, serverades en underbart god köttfärsgryta med hembakat bröd. Kaffe med en fantastiskt vacker tårta. Allt var försvinnande gott!

Samtal och diskussioner besökarna emellan lättade upp stämningen, innan man gick hem, var och en till sitt. Nu var vi en dag rikare på gemenskap inför det nya året.

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel