Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiksäkerheten på väg 225 tas upp i riksdagen – Lundström (L) ställer fråga till ministern

Godstransporterna är många och förutsättningarna för kollektivtrafiken är dåliga. Därfär behöver väg 225 förbättras, anser riksdagsledamoten Nina Lundström (L).

Annons

Säkerheten på väg 225, som går genom Sorunda, är dålig. Riksdagsledamoten Nina Lundström (L) undrar vad staten tänker göra åt det.

"Vilka åtgärder tänker statsrådet vidta för att öka trafiksäkerheten på väg 225?". Den frågan har riksdagledamoten Nina Lundström (L) från Sundbyberg ställt till infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Lundström påpekar att det på väg 225 – mellan Ösmo och Södertälje – går många tunga godstransporter. Detta eftersom det är den närmaste vägen för lastbilar som ska ta sig från Nynäshamns hamn till E4 eller E20. Dessutom är den utpekad som primär väg för farligt gods.

Även utifrån ett kollektivtrafikperspektiv behöver väg 225 rustas upp, anser Nina Lundström. Hon påtalar att vägen har en för låg standard för att kunna trafikeras av en framtida stomlinjebuss – som SL tidigare har arbetat med planer på och som skulle vara till nytta för arbetspendlare.

Trafikfarliga korsningar utan säkra passager, är ett annat problem med väg 225, anser Nina Lundström. "Gående och cyklister har svårt att använda väg 225 och undviker således att göra det", skriver hon.

Mer läsning

Annons