Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tråkigt att våra politiker inte ägnar den planerade nya Landsortsfarleden något intresse

Jag fann inte ett ord om den planerade nya farleden längs Sorundas kust i valmanifesten, skriver Henrik Winberg.

Anmäl text- och faktafel

Jag kan inte finna ett ord i valmanifesten eller i lokalpressen i samband med valet om den absolut största frågan som kommer att beröra kommunens västra delar.

Det är ytterst märkligt att politikerna tydligen vill ha en ny farled inom kommunens gränser. Jag syftar på nya Landsortsfarleden som sannolikt kommer att bestå av två farleder, den ”inkörda” och den nya, för större fartyg inom kommunens gränser.

Havsörnsgruppen, som värnar om miljön kring farleden, har bland annat uppvaktat de S- och L-märkta kommunalråden i Nynäshamn. Enskilda personer har också bidragit med ett antal artiklar i NP, men hittills ingen respons från kommunala politiker. Tråkigt att våra ledande politiker inte ägnar frågan större intresse.

Känns som om att representativ demokrati bara är ord och att boende (skattebetalare) längs västra kustsidan av kommunen inte är intressanta att ägna tid åt.

Kom inte i framtiden och upptäck att man borde ha agerat mer kraftfullt för invånarnas och Östersjöns bästa i farledsfrågan.

Henrik Winberg

Ordförande i Rangsta Båtklubb samt boende invid Himmerfjärden i drygt 40 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel