Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trevligt lördagscafé hos Frälsningsarmén

Kustbandet spelade när Frälsningsarmén i Nynäshamn ordnade ett lördagscafé.

Anmäl text- och faktafel

Lördag den 19 oktober gjorde vi oss ärende till Nynäshamn med allehanda uträttningar. Vi var färdiga alldeles för tidigt och hade inte lust att åka tillbaka hem.

Vi hade läst i NP att det var lördagscafé hos Frälsningsarmén. Ja, vi åker dit, sade vi till varann. Sagt och gjort.

Vi välkomnades i dörren av Irene, vi känner henne lite sedan tidigare, som tyckte att det var roligt att vi kom.

I lokalen var uppställt tre stora bord, som var och ett hade sitt syfte. Först ett med fina priser i ett “årlotteri”, jag vill minnas att det var fyra lotterier. På ett annat bord låg ett antal påsar, som innehöll bröd av olika slag: matbröd, vetebröd, kakor och annat smarrigt. Man fick köpa med sig en påse hem, till ett väldigt facilt pris.

På tredje bordet fanns en liten “loppis”, med allehanda “bra saker som man inte behöver”. Nu talar jag för mig själv. Det fanns andra som tyckte att de hittade bra saker!

Kaffet med gott hembakat bröd smakade väldigt bra, då vi satt tillsammans med fyra trevliga personer och ventilerade det ena och det andra.

Vi underhölls av fyra flitiga herrar i “Kustbandet”, vilka hanterade bas, trummor och två dragspel.

Till er som lagt ner arbete och intresse för att göra det trevligt för era gäster, ni har verkligen lyckats. Vi ser fram emot att gå på café flera gånger.

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel