Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trivselkväll med räkor och underhållning av Allan Willny

Prästen Allan Willny stod för underhållningen när PRO i Ösmo ordnade en trivselkväll.

Anmäl text- och faktafel

Vår kassör Barbro Stålered mötte oss och tog emot betalning för kvällens delikatesser medan Eva Andersson hade hand om lotteriet. Borden var dukade som till Nobelfest med tallrikar på rad med exakta avstånd emellan. Kerstin Modin hade lånat ut glas, så att det skulle bli en enhetlig dukning. Alla bord var prydda med bordsduksmatchande höstaster från hennes trädgård. Det var närmare fyrtio medlemmar som Inga-Britt Brage, ordförande, kunde hälsa välkomna.

Räkorna var förberedda. Inga-Britt hade tinat de frysta räkorna hemma. I lokalen hade hon sedan portionerat dem på tallrikar, så att alla skulle få lika mycket. Våtservetter fanns på borden så vi kunde tvätta händerna. I köket stod assietter på exakta rader med Kerstins fantastiskt goda päronkaka, med päron från PRO-medlemmen Lena Claessons trädgård, med vaniljvisp, som serverades till kaffet. Många ville ha receptet på den goda kakan.

Dagens underhållning stod Allan Willny för, till vardags komminister i Ösmo-Torö församling. Han sjöng visor och berättade roliga historier. Allan inledde med sånger på temat Björn Afzelius. Sjöng sedan en låt av Björn Eidsvåg, norsk sångare, gitarrist, kompositör och präst, ”Alt eg ser”.

Vi fick höra både egenkomponerade sånger och annat. Allan berättade att hans första (avlidna) fru var från Norge. En norgehistoria fick vi också höra efter att han först hade bett närvarande Lillebill från Oslo om ursäkt. Det var trots det en ganska söt historia. Han berättade att han snart skulle fylla 65 år men ännu inte hade tänkt på att gå i pension. Inga-Britt sade att han till dess var välkommen som prao hos PRO.

Fler medlemsunderhållare tog till orda och berättade roliga historier eller läste. Christer Nilsson tackade å allas vägnar för den fint ordnade räkaftonen med trevlig underhållning. Han har själv erfarenhet genom trivselgruppen, som fanns tidigare, och vet hur mycket arbete som ligger bakom arrangemanget. Inga-Britt svarade att det var så roligt att så många kom och att hon hoppas att trivselkvällarna ska locka även i framtiden. Allan Willny avslutade kvällen med ytterligare ett par sånger på allmän begäran.

Ulla Laiho, PRO Ösmo

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel