Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tröst i vardagen

Livet är en dans på rosor, men rosor har taggar och då längtar vi efter tröst och balsam. Några exempel må givas:

1. Vasaloppsåkaren med felvallade skidor, som vill ha anmälningsavgiften tillbaka innan Mångsbodarna, hasar svärande in till vätske- och bullekontrollen, men lämnar den med ett saligt leende, uppmuntrad av livfulla beskrivningar om kommande sex utfodringsstationer med glada kullor och omvallningskunniga masar. Frukostbuffé hela dagen!

2. Nynäshamns S-politiker som chockade virrar omkring i spalterna och beter sig som om de fråntagits sina informella adelsprivilegier på orättvisa grunder. I ett sekel har de styrt och ställt kommunen på de nedersta pinnarna på den nationella rankingstegen i nästan varje kategori och klarat detta utan en enda spännande vision. Nog måste det kunna glädja en sosse att ingen objektiv utvärdering av 103 års förvaltarskap har initierats och att den nya kommunledningen inte på sin enda månad hunnit vända grå stagnation till glittrande optimism.

Arne Spetz

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel