Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trubadur med stor sångröst uppmärksammade tiden på Café Gudby

Anders Segersson hade "Tiden" som tema för sitt uppträdande i Gudbykyrkan.

Anmäl text- och faktafel

Café Gudby öppnade sin dörr för de som var villiga att lyssna till trubaduren Anders Segersson. På söndagskvällen i oktobermörkret, kände vi oss villiga att åka och lyssna till en trubadur, som för oss var okänd.

Irene Holwaster, som var kvällens värd, berättade, att hon hade träffat Anders på en kurs de gått tillsammans på Bromma folkhögskola. Anders är diakon i Emmanuelskyrkan i Stockholm och så även en driven trubadur.

Anders inledde kvällen med att till sin gitarr sjunga en melodi som heter “Öppna din dörr för hela världen”. Han fortsatte sedan med “Vad är det dina ögon ser, vad är det dina öron hör”.

Sedan relaterade Anders till vår kungs valspråk “För Sverige i tiden”. Han nämnde några aspekter som förknippas med tiden. Tiden är ju väldigt begränsad. Vad gör vi med tiden? Hur bär vi oss åt för att orka med tiden? Vår historia styr oss i tiden. Vi har olika tider för olika skeenden. Uttrycket “Tiden är inne”, det är varken för tidigt eller för sent.

Det finns en tid för allt, att krama, att älska, att jobba, att kriga, att inte krama, att gå i skolan, veta, att inte kunna någonting, allt har sin tid. Livet har sin gång. Det finns en bestämd tid, när saker och ting ska hända.

Man ska försöka leva i nuet. Inte fästa sig för mycket vid det som har skett. Inte tänka för mycket på vad som kommer att hända. Leva i nuet är att vara fri från sin framtid, fri från sitt förflutna.

Du som läser det här, sug lite på de här karamellerna. Vad gör du med din tid, förvaltar den väl och gör det bästa av den?

Anders sjöng Tove Janssons “Höstvisa” för oss. Det var mycket njutbart att lyssna till den. Anders sjöng den på ett fint strukturerat sätt. Man hörde Tove Janssons mening med sin text.

Enligt ett TV-program som Anders sett har det i England konstaterats att 850 000 personer fått diagnosen demens. Vad beror detta på? Han avslutade sitt framträdande med att sjunga en sång som kallas “Glömt”.

Eftersom Anders berättade att han har en närstående som är dement, utgår jag ifrån att Anders skrivit texten till den här sången. Sången beskriver väldigt tydligt hur den här sjukdomen “tar ner” en människa.

Tillsammans sjöng alla närvarande “Blott en dag ett ögonblick i sänder”. Temat för kvällen var ju tiden!

Efter gott kaffe, underbart hembakat bröd och trevlig samvaro, begav vi oss hem i kvällens mörker, men med många tankar kring hur vi behandlar och tar vara på vår tid.

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel