Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Därför testar Sverige så pass få för corona – följ myndigheternas pressträff

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På onsdagen höll Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, en pressträff om covid-19.
Europa är nu i epicentrum för coronaviruset och vi har en allmän smittspridning.

I Sverige har hittills 42 personer dött som en följd av coronaviruset.

TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Just nu hålls dagliga presskonferenser med Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter.

På onsdagens presskonferens medverkar Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten, Taha Alexandersson, Socialstyrelsen, Svante Werger, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Martin Ärnlöv, Svenska Röda Korset, Georgios Kontorinis, Svenska Civilförsvarsförbundet och Fredrik Lennartsson, Sveriges Kommuner och Regioner.

Statsepidemiolog Anders Tegnell berättade att vi närmar oss 400 00 fall i världen, varv mer än hälften i Europa.

– Orosmomentet som vi ser just nu är USA, där väldigt mycket händer väldigt fort. Det finns potential att bli väldigt problematiskt, säger Anders Tegnell.

I Sverige får vi sedan någon vecka tillbaka 100-200 nya fall per dag. Vi har 2510 bekräftade fall av covid-19 och 42 dödsfall. Hittills har 144 patienter vårdats på iva.

– Den högsta andelen som fått intensivvård är i åldern 50-59 år och vi tror det har att göra med att det var många som reste till Alperna för några veckor sedan, säger Anders Tegnell.

Han pratade också om varför Sverige testar så pass lite.

– Vi testar så mycket vården och laboratorierna hinner med just nu och det utvecklas för varje vecka. Laboratorerna är inte det stora problemet, utan det är att vården ska kunna utföra proven på ett vettigt sätt och hantera provsvaren. Poängen med att testa är vilka åtgärder som sedan utförs.