Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Krogarna stänger tidigare och max åtta får samlas – undantag görs för begravningar

Artikel 5 av 6
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) kallade på fredagen till en ny presskonferens med anledning av covid-19 och allmänna sammankomster under pandemin.

– Smittspridning är hög i Sverige och läget riskerar att bli nattsvart och fler kommer att dö om inte alla begränsar sitt sociala umgänge och minimerar umgänge, säger Mikael Damberg när han meddelade att regeringen nu har tagit det formella beslutet om att sänka gränsen för allmänna sammankomster till max åtta personer.

Dessutom ska krogarna att sluta servera alkohol från 22 och stänga senast klockan 22.30 från och med fredag den 20 november.

Förslaget klubbades igenom med en förändring. Man gör ett undantag för begravningsceremonier där man tillåter max 20 deltagare. Det börjar gälla från och med tisdag den 24 november.

- Undantaget innebär att det blir möjligt att hålla begravningsgudstjänster, urnsättningar och motsvarande sammankomster med max 20 deltagare, säger Mikael Damberg.

LIVE-TV 16.00: Se sändningen från Expressen TV här: