Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: ”Ser en bestående nedgång” – senaste nytt om covid-19

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På dagens pressträff med myndigheterna är Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, försiktigt positiv.
– Vi ser en bestående nedgång i antalet smittade.

TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd, MSB, höll pressträff klockan 14 på onsdagen med den senaste lägesbilden kring covid-19 i Sverige.

Även om Anders Wallensten på Folkhälsomyndigheten är försiktigt positiv konstaterar han att siffrorna efter påsken fortfarande är osäkra eftersom det kan finnas en eftersläpning i rapporteringen.

Även Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen, är positiv. Hon menar att intensivvårdsplatserna fortsätter öka i antal, redo att använda.

– De närmaste fem dagarna så har vi en god kapacitet när det gäller intensivvård i de flesta regioner. Den samordning som finns i dag kommer att fortsätta, säger hon.

Vid klockan 14 onsdagen den 15 april 2020 hade 11 927 personer bekräftats smittade av covid-19 i Sverige. 1 203 personer har dött smittade av covid-19.