Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Skansen, Dramaten och Vasamuseet får statliga pengar för att överleva – se Amanda Lind (MP) presentera nya åtgärdspaket

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Nya stödpaket vikta för statligt finansierade kulturinstitutioner och media presenterades av kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) på fredagens extrainsatta pressträff.

Skansen, Dramaten och Vasamuseet är några av de statligt finansierade kulturinstitutioner som får del av statens nya krispaket på 319 miljoner kronor berättar Christer Nylander, kulturutskottets ordförande. På fredagens presskonferens presenterade han hela listan på institutioner som får del av de statliga pengarna.

En halv miljard kronor föreslås också som ett stöd för Sveriges allmänna nyhetsmedier som ska nå fler än de som omfattas av dagens presstöd. Ett exempel är gratistidningar som inte får del av presstöd men däremot skulle få del av det nya statliga stödet.

– Det här kommer vara oerhört viktigt för medier och i längden för människors tillgång till nyheter och för vår demokrati, säger Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister.

TV: Regeringen presenterar nytt åtgärdspaket för statliga kulturinstitutioner.