Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Sverige får tillgång till Astra Zenecas vaccin – hör statsministerns pressträff

Regeringen har på torsdagen beslutat att Sverige ska delta i det avtal EU häromdagen slöt med Astra Zeneca om vaccin mot covid-19. Det berättar Stefan Löfven på en pressträff på torsdagen.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Sverige, Norge, Island och Schweiz är länderna som hittills har bestämt sig för att ta del av det avtal som EU slöt häromdagen om ett eventuellt covid-19-vaccin från Astra Zeneca. Det berättar Lena Hallengren, socialminister, på pressträffen på torsdagen.

– För Sveriges del innebär det att vi kommer få 6 miljoner doser till en början. Vaccinet kommer räcka till 3-6 miljoner svenskar, säger Lena Hallengren som säger att det också kan bli aktuellt att sluta fler avtal om vaccin för att vara mer säkra på en leverans.

Sveriges statsminister Stefan Löfven samlar till pressträff på torsdagseftermiddagen tillsammans med Lena Hallengren, socialminister, och Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.