Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två poäng och uppåt i tabellen för SK Nova – "Vi vände och vann till slut"

Bowlingklubben SK Nova från Nynäshamn spelade i lörsdags två matcher på hemmaplan. Det blev med- och motgångar. Laget lyckades plocka två viktiga poäng och klättrade lite uppåt i tabellen.

Inför lördagens första match, då SK Nova mötte BK Domino från Västervik i Småland, låg nynäshamnsgänget i botten av tabellen i mellanallsvenskan. Det läget ville manså klart gärna ändra på och gjorde det också.

– Vi låg under ett tag in i matchen, säger Felix Cederlund, som är en av SK Novas spelare.

– Men vi vände och vann till slut och plockadedärmed ett par viktiga poäng.

Senare under lördagen mötte SK Nova ett annat småländskt lag – Vimmerby BK – men den matchen slutade inte lika bra för Novas del.

– Vi var aldrig riktigt nära, säger Felix Cederlund.

– Redan efter tre serier var Vimmerby klar vinnare.

Härnäst väntar matcher kommande helg i Västerås och Fagersta. BK Triss som hör hemma i Fagersta, har inte haft det lyckosamt hittills i år. Man är nere och sniffar påbottenstrecket. Men Västerås SK har det gått desto bättre för.

– Ja, det ser på papperet ut att bli en tuffarematch, men det går aldrig att ta för givet hur det ska gå. Det kan gå precishur som helst, säger Felix Cederlund.

Han är dock glad över att laget lyckades klättra två placeringar i tabellen och att det är många matcher kvar att spela under våren.

Solveig Sigridsdotter Thörnblom