Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvärförbindelse Södertörn kraftigt försenad

Tvärförbindelse Södertörn, vägen som har planerats att avlasta väg 225 från tung trafik, ser ut att bli kraftigt försenad.

Tvärförbindelse Södertörn har senarelagts och planeras att byggas klart först efter 2029. Förseningen beror på en kraftig kostnadsökning. Det framgår av Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet för perioden 2018–2029 som lämnades till regeringen på torsdagen.

Enligt de ursprungliga planerna skulle Tvärförbindelse Södertörn ha börjat byggas 2020 och byggtiden beräknades till sex år. Vägen har planerats att bland annat avlasta väg 225 från tung lastbilstrafik som kommer att rulla till och från Norviks hamn.

Trafikverket har i avsikt att analysera om en infrastrukturavgift kan införas på tvärförbindelsen, vilket skulle delfinansiera och därmed påskynda vägbygget.