Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyra Bäckström tog hem segern i ungdoms-SM – siktar nu mot tyngre klass

Tyra Bäckström från Sorunda tog hem totalsegern i klassen 85 Girls i årets ungdoms-SM i motocross. Moa Hammarbom från Sorunda kom trea i samma klass.

På grund av den pågående coronapandemin har årets ungdoms-SM i motocross inte kunnat genomföras riktigt på det sätt som först var tänkt. Men tre deltävlingar har i alla fall körts och under den gångna helgen avgjordes finalen i Visseboda, i närheten av Kalmar i Småland.

I klassen 85 Girls körde både Tyra Bäckström och Moa Hammarberg från Sorunda riktigt bra. Tyra fick kliva upp överst på prispallen, eftersom hon tog hem totalsegern i klassen. Hon försvarande därmed sin USM-titel från förra året. Moa slutade som trea i klassen.

Nästa säsong kommer Tyra Bäckström – som fyller 13 i november – att lämna klassen 85 för att i stället satsa mer på den lite tyngre klassen 125. I helgen deltog hon i klassen 125 för åkare upp till 17 år, där hon som ensam tjej tävlade mot ett 40-tal killar.

I Visselfjärda tävlade också 21-årige Jeff Oxelmark från Nynäshamn, som kom på femte plats i SM-klassen MX2.