Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Lagestam gör solodebut

Nynäshamnsbon Ulf Lagestam, gitarrist i coverbandet Smalare än Thord, släpper en soloskiva. Låtskrivandet och inspelandet står han själv för och glädjen över att få spela egen musik går inte att ta miste på.

– Jag har spelat covers i 20 år. Det är fortfarande lika roligt men jag tyckte det var en kul grej att köra ett soloprojekt. Jag har en förkärlek till gitarrbaserade låtar och pampig filmmusik så det blev något åt det hållet, säger Ulf Lagestam.

För några år sedan skaffade han ett inspelningsprogram till datorn och började pröva sig fram. Det var det roligaste han har gjort och tanken väcktes om att kanske spela in något eget. Tid att skriva låtar och sitta i ”studion” fanns det i veckorna när bandet inte var ute på jobb. Nu har han spelat in sex låtar som kommer att släppas i dagarna och läggas ut på musiksidor på nätet.

– Bara jag får ordning på alla koder och teknikaliteter kring det där så, säger Ulf Lagestam som tycker att proceduren med rättigheter och tekniken har varit krångligare än han hade väntat sig. Ändå är han tacksam över den nya tekniken och dess möjligheter. Annars hade nog inte skivan blivit av.

Att skivan är på gång har spritt sig bland annat genom Facebook och reaktionerna är positiva. En gammal klasskompis till Ulf har hört av sig. Han är äventyrare och ska bestiga Mount Everest senare i år. Han ska ha en av Ulfs låtar med sig och spela den på toppen.

– Högre höjder än så kan väl knappats min musik nå, skojar Ulf Lagestam.

Ulf Lagestam är ursprungligen från Östersund men bor i Nynäshamn sedan tjugo år tillbaka. Här stortrivs han med närheten till havet, de fina somrarna och det lugna tempot.

– Det är nästan lite jämtlandsmentalitet här. Inte så stressigt, menar han.

Själv flyttade han hit tack vare ”l´amour” som han uttrycker sig och syftar på att han hittade sin fru här.

Ulf Lagestam har fått blodad tand när det gäller att skriva och spela in egen musik och han har planer på fler skivor. Då vill han gärna ha med sång och hoppas hitta någon som är intresserad av att skriva texter och sjunga till hans musik.

Awareness av Ulf Lagestam

Lyssna på "The Beginning" från nya skivan. Klicka här!