Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung: En hyllning till hösten – nu är det lättare att klä sig snyggt

 
NP:s ung-redaktion
Visa alla artiklar

Nu är hösten här och det är dags att lägga tillbaka sommarkläderna i lådan och ta fram de lite varmare grejerna. De flesta ser nog hösten som en ganska mörk, regnig och tråkig period på året. Men det gäller att plocka fram det positiva i allting och om du tänker efter så är hösten faktiskt ganska trevlig.

Att ligga i soffan med en kopp kaffe och titta på en bra serie medan det blåser och regnar utomhus är inte helt fel. Det råkar faktiskt vara så att under hösten kommer det många nya serier och filmer, så du som tycker om det kommer att ha fullt upp.

Hösten bjuder också på en massa fina färger när löven ändrar färg och faller ner från träden. Det är väldigt tyst och lugnt under hösten vilket jag personligen tycker är väldigt avslappnande. Att gå ett varv runt Ringvägen en höstmorgon, lyssna på bra musik och bara uppskatta den fina naturen är riktigt trevligt. Om du vill lyxa till det ännu mer kan du till och med ta med en termos med kaffe eller te och något fika och slå dig ner på en trevlig plats och bara njuta av lugnet. Den svalare luften gör också att du faktiskt sover bättre på nätterna.

Hösten kan också kännas som en nystart för många. När skolan och jobbet drar i gång igen kommer du tillbaka till vardagen efter sommarledigheten och det kan kännas skönt. Personligen tycker jag också att garderoben blir roligare på hösten. Du kan använda mycket kläder, till skillnad från sommaren då det räcker med shorts och t-shirt, kan du nu ta på dig jacka och långbyxor. Det uppskattar jag eftersom jag tycker att det är lättare att klä sig snyggt när man kan ha lite mer kläder på sig utan att svettas ihjäl. Alla tycker säkert inte det men enligt mig så är det en stor faktor till att hösten faktiskt blir rolig.

Som ni ser finns det ganska mycket som är trevligt under hösten om du bara ger den en chans. Jag tror det stora problemet är att alla tycker om sommaren så mycket så när väl hösten kommer uppskattar man inte den alls. Det gäller bara att ställa om från sommar till höst så kan hösten faktiskt vara riktigt trevlig och inte alls lika tråkig och deprimerande som många tycker.

Att gå runt och tänka på hur tråkig och deppig hösten är blir inte så roligt. Försök i stället att se det positiva i det. Jag lovar att du kommer få en mycket roligare höst då.

Jacob Lindholm

Läs fler texter från Ung-redaktionen här!