Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung: Idoler inspirerar till att vara sig själv

 
NP:s ung-redaktion
Visa alla artiklar

Många har en idol som man ser upp till. Det kan vara en artist eller en fotbollsspelare. Eller så är kanske din egen morfar en jättestor inspiration för dig! Vem det än är så har personen en stor del i ditt liv.

Många känner jättestarkt för sin idol. Man kan allt om henne eller honom och gillar verkligen det personen gör. Glädjen av att ha en idol som man känner så för gör ibland till och med så att man blir mycket mer känslosam. Det kan ge ett annat djup i livet. Jag skulle säga att den känslan är obeskrivligt stor.

En idol kan ge styrka och stora mängder kärlek och värme. Värmen gör att idolen inte ens behöver vara närvarande för att man ska känna så. Bara tanken på personen kan få en att bli varm inombords och allt blir så mycket bättre. Man mår helt enkelt lite bättre.

Du kanske tänker mindre på andras agerande och mer på vad själv du gör. Allt hamnar liksom i en bättre dager. Om du själv är glad kanske du gör någon annans dag lite bättre också. Man kan bli en vardagshjälte bara genom att dra på smilbanden lite. Det behöver liksom inte vara något komplicerat.

Mina idoler har jag följt i snart fyra år. När jag först upptäckte dem bara höjdes allt till en högre nivå från att vara i botten. Jag kände mig upplyft genom att tänka på dem och blev nästan uppjagad bara av att få gå till skolan. Allt kändes bättre.

Idolerna blir förebilder som kan inspiera en till att bli en bättre människa, eller inspirera till att bara vara sig själv.

Även om jag aldrig har träffat mina idoler så gör vetskapen att de finns att det känns mycket bättre. Idolerna blir förebilder som kan inspiera en till att bli en bättre människa, eller inspirera till att bara vara sig själv. Att följa sin egen väg kan göra så att andra också blir motiverade till att göra samma sak.

Alla kan ha en idol. Men det är kanske i tonåren som man känner som starkast för sina idoler. Ens föräldrar förstår inte alla gånger att känslan kan bli så översvallande att man nästan flyger. De menar att man har tappat fotfästet och är orealistisk.

Men jag ser det som att man äntligen har hittat en person som gör dig gladast av alla. Dina idoler gör så bra saker att du blir stolt över dem.

Mina idoler är enligt mig de bästa sångarna. En nära vän sa till mig en gång att en duktig sångare kan sjunga i vilket sammanhang som helst. Allt handlar bara om hur artisten hanterar situationen. De som levererar har nått toppen av berget. Det håller jag med om.

Till alla som känner igen sig i det här vill jag säga: Vi är inte galna! Ta vara på känslan av att ha en idol.

Elin Axelsson

Se också tidigare artiklar från NP:s ung-redaktion