Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung: Nynäshamn – inte bara trist

 
NP:s ung-redaktion
Visa alla artiklar

Många ser Nynäshamn som en tråkig stad eftersom det inte finns så mycket att göra. Men vad många ofta glömmer är att man inte konstant måste ha någonting nytt och spännande hela tiden. Ibland behöver man bara stanna till och beundra omgivningen.

Nynäshamn är ett bra ställe för att göra detta på. Det finns gott om platser med fin utsikt och trevlig natur runtom i stan. Ett perfekt exempel är Strandvägen, även känd som Ringvägen, en otroligt fin väg som går längs havet och är omgiven av skog. Man kan köra bil längs denna väg men om man verkligen vill uppleva skönheten är det bästa att antingen gå eller cykla. På det viset får man även höra det lugnande ljudet av havet.

Vill man vara lite extra nyttig så finns det träningsstationer utspridda längs vägen. Vid slutet av vägen finns Lövhagens kafé och vandrarhem där man kan ta en fika som avslutning på promenaden, eller så kan du fortsätta din promenad runt Lövhagen, ett skogsområde med flera badstränder och ängar.

Det finns även en del andra intressanta platser att besöka som Nynäshamns Ångbryggeri där man kan få en rundtur på hur de gör sin öl. Om man är interesserad av transporthistorik finns Nynäshamns Järnvägsmuseum, och Mopedum, ett kafé kombinerat med mopedmuseum.

Det finns även shopping. Nynäshamns centrum har affärer som löser de flesta vardagbehov som mat och kläder. Det finns även ett par kaféer. Det finns även ett litet shoppingcenter på Sjötelegrafen med ICA Maxi, frisör, en sportbutik och några andra affärer.

Under sommaren kan man gå till Nickstabadet, en badstrand med en sommaröppen vattenrutschkana. Roligt för hela familjen!

Utöver allt det är Nynäshamn som sagt full av vackra och lugna platser om man bara ser sig om. Om man vill ha vacker havsutsikt kan man gå ut på piren som finns i gästhamnen och vill man ha utsikt över själva Nynäshamn kan man gå upp på vattentorsberget. (Oroa dig inte, det finns en trappa så att man inte behöver klättra).

Sammanfattningsvis finns det en del saker att göra i Nynäshamn. Det bästa är att slappna av och njuta av naturen! Ibland förtjänar man verkligen det!

Daniel Qvick

Läs fler artiklar från NP:s ungredaktion här!