Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung: Säsongssummering för Nynäs Hockey

 
NP:s ung-redaktion
Visa alla artiklar

Då har det blivit dags att summera säsongen för Nynäshamns Hockey Club. Det är glädjande att få börja med att säga att Nynäshamns J20 är tillbaka i region elit igen efter att ha åkt ut föregående säsong, skriver NP:s ungredaktion.

Sebastian Pettersson, #23, h ur ser du på er säsong i J20?

– Det känns helt fantastiskt att få vara kapten för den här gruppen, ett hårt arbetande kollektiv som aldrig gav upp hoppet om att få avancera en division.

Hur kommer ni att fortsätta att utvecklas under sommaren nu när isen är borta?

– Vi hade en kort ledighet under påsk men nu är det bara att tuta och köra igen.

Du säger ”tuta och köra”, vad menar du med det?

– Nu när vi har tagit klivet upp så måste vi träna ännu hårdare och bli ännu starkare så det är bara att ge järnet och jobba stenhårt nu under sommaren för att kunna komma tillbaka starkare som individer och som grupp.

Det har varit en väldigt speciell säsong för Nynäshamns A-lag som först missade en plats i alltvåan med en placering. Efter grundserien var det bara att ladda om till fortsättningsserien för att först och främst inte åka ur division 2. Efter att serien var över kunde vi konstatera att Nynäshamn slutade på en första plats vilket betydde att det var dags för ytterligare en serie, nämligen play off mot ett annat division 2 lag, Bålsta. Det var ett Nynäshamn som överraskade många genom att slå ut Bålsta med 2-0 i matcher (6-2, 0-7)

Nu hade säsongen vänt helt för Nynäshamn och nu var inte blicken längre på att man ska klara sig kvar i division 2, utan nu fanns alla möjligheter för Nynäs att kunna ta samma kliv som J20 gjorde. Dessvärre blev den uppgiften lite för svår för Nynäshamn men man kan ändå vara nöjd med det resultat som man lyckades åstadkomma.

Så har vi våra yngsta killar på juniorsidan, J18. Det var en säsong som svängde väldigt mycket. Man började riktigt starkt och innan juluppehållet hade man en ganska klar serieledning och hade allt i egna händer om man skulle ta sig till allettan eller inte. Men det räckte inte riktigt hela vägen och säsongen slutade med att man stannade i division 1. Så här säger J18s lagkapten, August Bouveng.

Hur ser du på er säsong i det stora hela?

– Det är som du säger, vi spelade riktigt bra och vi hade en bra känsla i gruppen innan juluppehållet. Sen efter uppehållet började vi slarva mot lag som vi normalt ska vinna mot. Vi hamnade i en svacka som är svårare än vad man tror att komma ur. Det var inget fel på vår inställning, vi kämpade och krigade men det gick inte riktigt vår väg.

Vad var det som gjorde att ni började slarva tror du?

– Vi blev lite bekväma och efter att vi tappat viktiga poäng så hade vi inte kvar den där känslan som fanns innan uppehållet, säger en besviken kapte.

Målet för nästa säsong är självklart elit för J18. För J20 är det att komma så högt i elit som möjligt, och A-laget siktar på division 1.

Amadeus Carlsson

Läs mer från NP:s ungredaktion här!