Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung: Ta med hunden på road trip – många hotell och kaféer välkomnar våra fyrbenta vänner

Artikel 22 av 26
NP:s ung-redaktion
Visa alla artiklar

Ett problem som ofta uppstår när hundägare ska åka på semester är att hitta en bra hundvakt. Är du samtidigt en av dem som helst inte vill lämna ifrån dig din hund, och tycker att semestern blir roligare om ni får tillbringa den tillsammans, då kan en road trip vara något för dig.

Jag och min familj brukar alltid ta med vår hund Diesel på somrarna när vi åker på roadtrip genom olika delar av Sverige. Diesel har fått prova på livet som stadshund och bott på hotell mitt i centrala Göteborg, men även besökt mindre orter som Rättvik i Dalarna och Falsterbo i Skåne. Han har också roat sig på ”Hundalandet” som ligger i Kivik och är en nöjespark för hundar.

Det man bör tänka på innan man bestämmer sig för att ta med sin hund på road trip, är om hunden verkligen kommer att uppskatta resan. Har man en pigg hund, som tycker om att utforska nya platser, kommer den säkert vilja följa med. Har man däremot en äldre och lugnare hund, kan det vara skönare för den att i stället få bo hos en hundvakt under tiden.

Att ta med Diesel på road trip visade sig vara lättare än vi först trodde. Faktum är att väldigt många hotell, restauranger, affärer och köpcentrum välkomnar hundar. Exempel på hotellkedjor som välkomnar hundar är Best Western och Scandic, men det finns även andra kedjor som gör det. Många hotell vill gärna att man ringer först och meddelar att man har hund med sig så att de kan se till att det finns ett hundtillåtet rum tillgängligt.

Dessutom är hundar välkomna på exempelvis Espresso House kaféer, och många andra restauranger och kaféer.

Läs mer! Här kan du läsa fler artiklar från Ung-redaktionen!

Åker man på road trip på sommaren är det skönt att pausa och sitta en stund på någon uteservering, och där är ju hunden så gott som alltid välkommen. Min hund Diesel har än så länge bara rest inom Sverige eftersom han inte har något pass. Om man skaffar ett pass till sin hund och dessutom vaccinerar den mot sjukdomar som finns i det land man ska resa till, kan man även ta med hunden utomlands.

Pass och vaccin kan man enkelt ordna hos en veterinär. Åker man på längre resor är det extra viktigt att stanna och rasta hunden med jämna mellanrum och inte åka för långa stunder i sträck. Det är även viktigt att erbjuda hunden vatten ofta och aldrig lämna hunden ensam i bilen.

Josephine Wohlström