Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppryckning hos Ösmo Villaägareförening

Villaägareföreningen i Ösmo har mycket på gång. Det framkom på föreningens årsmöte.

Anmäl text- och faktafel

Lördagen den 30 mars hölls årsmöte med Ösmo Villaägareförening. Till ordförande för mötet valdes Hans Larsson, som med god vana svingade klubban och presenterade dagordningen. Till sekreterare valdes Margareta Molén, som förde alla anteckningar.

Verksamhetsberättelsen för 2018 hade deltagarna på mötet fått ta del av. Föreningen har idag 600 medlemmar. Man räknar dock med, att medlemsantalet kommer att öka. Bland annat efter att området vid Källberga kommer att bebyggas med 600 fastigheter.

Kassören har granskat rutinerna och berättar, att ekonomin är god och styrelsen väljer därför att inte förändra medlemsavgiften även för nästa år. Beträffande utlåningsverksamheten av släpkärra, vissa maskiner o.s.v meddelas, att verksamheten varit relativt omfattande.

Villaområdena är uppdelade i rotlar, varav idag 14 är bemannade. Rotlarna är baserade på principen “minst 20 villor eller 5 medlemmar” samt att varje roteombud ska ha ungefär samma omfattning för sin representation.

Föreningen har återupptagit trygghetssamverkan under Hans-Evert Näslunds ledarskap.

Föreningen går in i en ny period av ledarskap. Ny hemsida och en ny logotyp har tagits fram. Logotypens design speglar fastighetsägande med bredband/fiber och solceller.

Som föreningsmedlem erhåller du viss procent vid köp hos olika företag och affärer. Föreningen har jobbat mycket aktivt med att utöka antalet medlemsförmåner och det kommer att ytterligare intensifieras.

Beträffande verksamhetsplan för år 2019, ska föreningen genom sin verksamhet bland annat verka för en god boende och fritidsmiljö.Tillhandahålla kontaktombud för trygghetssamverkan, tillhandahålla roteombud och stödja lokala tema-frågor i roteområden.

Föreningen ska fortsätta att tillhandahålla bredbandsavtal med Telia samt arbeta för, att nya medlemmar kan ansluta till befintligt avtal.

Angående solceller ska föreningen fortsätta samarbetet med Norden Solar, så att medlemmar kan ansluta till befintlig överenskommelse samt stödja med kunskap om administration för ansökan om solcellsbidrag.

Föreningen har tecknat ett avtal med Telge Energi, där medlemmar erhåller en konsumtionsrabatt om 1.000 kronor första året.

Föreningen ska medverka till att starta upp föreningspaket som skapar mervärde hos medlemmarna. Exempelvis rut- och rottjänster, mäklare, vård, el, bredband, solceller, belöningar/stipendier, vilket innebär stipendier till någon verksamhet som gagnar oss alla. Detta genom Villaägarefonden.

Föreningen bidrager tillsammans med aktiviteter, såsom stöd till Ösmo Hembygdsgille, med att årligen arrangera midsommarfirande på Nibble. Tyvärr kommer dock den 50-åriga traditionen med lövade skrindor för att hämta upp barnen i samhället att utebli, på grund av säkerhetsrisker. Något som kommer att “fattas”, för att fira sommarens höjdpunkt nere vid Nibble.

Föreningen bidrager till temadagar, då vi till introducera föreningspaket, produkter eller intressen. Föreningen kommunicerar med medlemmarna i huvudsak via de lokala roteombuden, hemsida, Facebook och Nynäshamns-Posten.

Vad händer där vi bor? Under de närmaste tio åren en föreningssamverkan mellan alla föreningar i Ösmo. Det finns mycket att ta tag i. Det kommer att gå 250.000 bilar beträffande trafiken till Norvik per år, varav 80 procent går här. Vi räknar med 10 000 invånare i Ösmo år 2028.

Vi har personligen inte besökt villaägareföreningens årsmöten under ett antal år. Nu blev vi varse en rejäl uppryckning med  vad vi förstår en otroligt driftig ordförande, som med sina styrelsemedlemmar verkligen tar tag i Ösmo Villaägareförenings framtid. Fortsätt med ert fina arbete – ni har all heder!

Anna och Max Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel