Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utan företagen stannar kommunen

Svar på insändaren "Tillsammans skapar vi ett bättre företagsklimat"

Företagarna i Nynäshamn skriver i en insändare att de välkomnar kommunens beslut att prioritera näringslivsfrågorna men att det krävs mer än visioner och ord för att företagsklimatet ska utvecklas och förbättras. Jag håller med och det nära samarbete som vi har idag med Företagarna i Nynäshamn i arbetet för ett bättre företagsklimat är fortsatt mycket viktigt för att lyckas.

Företagen är grunden för välfärdens fortlevnad och samhällets utveckling, det kan inte sägas för många gånger och bör upprepas, om och om igen. Utan företagen stannar kommunen och därför har Nynäshamns kommun en viktig roll i att skapa goda förutsättningar för företagens fortsatta utveckling och tillväxt.

Trots vetskapen om företagens betydelse har kommunens placering i Svenskt Näringsliv ranking av företagsklimatet varit lågt de senaste sju åren. Visserligen kan resultaten nyanseras och det bör tilläggas att många insatser redan gjorts som nu börjar ge resultat. Dock, resultaten är inte acceptabla. Långt ifrån. Under 2019 kommer därför arbetet att intensifieras ytterligare, några av de saker som under årets två första månader redan initierats:

- Nominerade till och deltagare i Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram för ett bättre företagsklimat.

- Bildandet av näringslivsberedningen, en politisk funktion där främsta uppgiften är att jobba för ett bättre företagsklimat.

- Ökad närvaro i lokala näringslivet med rekordmånga företagsbesök.

- Nytt koncept för företagarträffar med exempelvis Frukostklubben, temakvällar och branschluncher som genomförs i samarbete med Företagarna och Stadskärneföreningen.

- Nysatsning, med stort gensvar från lokala näringslivet, på platsvarumärkesarbetet som syftar till att öka Nynäshamns attraktivitet och lokala stolthet.

- Ökad dialog kring offentlig upphandling i samverkan med Upphandling Södertörn och lokala näringslivsrepresentanter.

- Uppstart på samarbetet med KTH:s kompetenscenter Road2science.

- Ökad kommunikation om det som faktiskt görs för ett bättre företagsklimat.

- Arbete med framtagande av verksamhetsmark som möjliggör för lokala näringslivet att växa.

- Dialog och möten med företag som vill etablera sig i Nynäshamns kommun.

För att nå våra mål fullt ut behöver vi, precis som Företagarna i Nynäshamn bekräftar i sin insändare, jobba tillsammans. Ska vi lyckas så behöver vi vara fler som driver på, ställer krav och sprider kunskap om vad som behöver göras och vad som faktiskt görs. Hör av er till mig med idéer, frågor och feedback! Vårt löfte till er är att vi ska fortsätta förbättringsarbetet, löpande kommunicera om det som görs och att arbetet för ett bättre företagsklimat är prioriterat för Nynäshamns kommun.

Jonas Karlsson

näringslivschef Nynäshamns kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel