Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkomnande omstart av “Äntligen måndag” i Ösmo kyrka

Besökarna i Ösmo kyrka bjöds på musik och umgicks på behörigt avstånd i Ösmo kyrka.

Efter att den förargliga corona satt käppar i hjulet för de flesta, för att inte säga alla, öppnade kyrkan sin dörr och bjöd in till trevlig samvaro i “äntligen måndag”-stil. De mysiga måndagsträffarna vill vi ju gärna ha tillbaka och vi hoppas verkligen på coronavirusets försvinnande.

Nu stod Ösmo kyrka öppen och vi som var där umgicks “på behörigt avstånd”. Om alla använder sitt sunda förnuft och respekterar “regler”, ska vi snart ha motat iväg corona, så att vi kan återgå till ett normalt leverne. Men ha tålamod och förtröstan.

Anki välkomnade oss på sitt glada välkomnande sätt. Vi som var i kyrkan lyssnade på Johan, som sade kloka ord som berör.

Unni spelade på stora orgeln, det är maffigt med orgelmusik, några fina kända melodier, där man sjöng med om man ville. Hon avslutade den lilla konserten med “Den blomstertid nu kommer” och det var ju mitt i prick!

De duktiga “köksflickorna” hade dekorerat tallrikar med två härliga smörgåsar samt en rulltårtaskiva till “efterrätt”. Naturligtvis var det inte bara en dekoration. Det var försvinnande gott!

Så fint det var alltihop och vilken annorlunda känsla att umgås i kyrkans sal, men med ett helt annat “tema” än vad vi är vana vid. Kyrkan är öppen för allt och alla!

Håll ögonen öppna, det kommer fler måndagar.

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel