Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinnigt utreda kommundelning

Annons

Varför gjordes kommunsammanslagningen 1974? Inte var det för nöjes skull, utan för att det skulle bli billigare för kommunerna, hävdar Bertil Norrström. På bilden Ösmo centrum.

Jag måste tycka till om detta tjat om kommundelning. Att Sorundanet har svårt att räkna har jag förstått sedan tidigare uttalanden. Varför gjordes kommunsammanslagningen 1974? Inte var det för nöjes skull, utan för att det skulle bli billigare för kommunerna.

Bara detta med ett kommunhus med massor av folk i med många höga löner och där många har svårt att få dagen att gå, springer runt och vänder papper. Jag har själv sett det och tänkt i den riktningen. Så nu vill man ha två sådana hus, för ingen vill ha en mindre administration än den andra.

Samtidigt skriver Sorundanet att man skall samarbeta i vissa lägen för att hålla kostnader nere. Det var just det man tänkte på vid sammanslagningen. Att kasta ut en massa pengar på att bara utreda detta är vansinnigt! Det säger ju sig själv att det blir billigare med en i stället för två kommuner.

Och vad jag har hört så har de småkommuner som Sorundanet nämner svårt med ekonomin.

Bertil Norrström, Ösmo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons