Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varannan bussavgång kan försvinna – Nobina vill minska turtätheten i Nynäshamn

Under de flesta tider bör stadsbusslinjen 854 endast ha en avgång per timme. Det föreslår bussbolaget Nobina – som vill skrota halvtimmestrafiken.

Från 5-tiden på morgonen till 21.30-tiden på kvällen går stadsbussen 854 med en tur per halvtimme, under vardagar. Från och med december 2017 kan antalet turer dock komma att minska drastiskt.

Det framgår av den remiss med förslag på kommande trafikförändringar, som SL har skickat ut till kommunerna i Stockholms län. De förslag som gäller bussarna i Nynäshamn är framtagna i samråd med Nobina, som sköter busstrafiken på Södertörn.

Förslaget går ut på att det under de flesta tider ska gå en buss per timme, i stället för per halvtimme. Detta skulle gälla före klockan 7, mellan klockan 9 och 14 samt efter klockan 19.

En annan idé som lyfts fram i remissen är att linjerna 783, 848 och 852 inte längre ska åka igenom Nynäshamns centrum, via hållplatserna på Skeppargatan och Fredsgatan. I stället skulle dessa bussar kunna fortsätta på Nynäsvägen till Nynäshamns station och även stanna vid en nyanlagd busshållplats vid färjeterminalen.

Läs mer: Busslinje 848 kan kortas ned – och inte längre gå till Västerhaninge