Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargtimmen – en utställning om Södertörnsvargen i Tyresta

"Vargtimmen - med varg i fokus" heter utställningen på besökscentrumet för Tyresta nationalpark som ger information om Södertörnsvargen. Utställningen är öppen under jullovet mellan klockan 14 och 15.

Under jullovet står vargen i fokus när Naturum, besökscentrumet för Tyresta nationalpark, anordnar "vargtimmen". Det är en utställning om Södertörnsvargen, som har synts i bland annat Tyresta naturreservat den senaste tiden.

Utställningen innehåller information om Södertörnsvargen samt tar upp reaktioner och frågor som vargens vistelse väckte. Det finns en rovdjurslåda med ett vargskinn och en vargskalle. Man kan även lära sig om vargens tassar och spår.

Södertörnsvargen är en norsk vargtik med ett sändarhalsband. Hon har fått sitt namn efter att hon har vandrat in till Södertörnsområdet. Under sommaren och hösten har hon vid olika tillfällen synts till i Sorunda.

Utställningen är gratis och är öppen varje dag under jullovet, med nyårsafton som undantag, mellan klockan 14 och 15.

Läs mer:

Domstolen: Vargen ska jagas – trots massiva protester

Beskedet: Södertörnsvargen får skjutas

MP i Nynäshamn vill stoppa jakten på Södertörnsvargen

Södertörnsvargen tog en helgtur till Sorunda: "Korsade precis framför vår bil"

Länsstyrelsen bjöd in till vargmöte: "Rädsla inte skäl nog för skyddsjakt"