Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visor och hemgjorda bakelser piggade upp på hembygdsföreningens årsmöte

Alla punkter på dagordningen klubbades igenom snabbt när Sotholms härads hembygdsförening höll sitt årsmöte.

Anmäl text- och faktafel

Söndag den 24 mars hade Sotholms härads hembygdsförening sitt årsmöte i Nynäshamns församlingshem.

Ordförande Jan Mellring öppnade mötet och överlämnade klubban till Britt Hortlund som klubbade igenom mötets alla punkter, snabbt och bra. Samtliga i styrelsen som stod på tur att omväljas omvaldes och en ny suppleant invaldes.

Under året har ett flertal medlemmar i föreningen agerat statister i Maj Wechselmans Moa-film och i serien ”Folktro” som gått på SVT1.  Utställningen i Trollstastugan har handlat om ”Affärer i Nynäshamn 1930-1980-tal”. 2019 års utställning kommer att handla om ”Ett urval av kiosker, serveringar och konditorier i Nynäshamn 1930-1990-tal” och fotoutställningen, som gjordes till oljeraffinaderiets 90-årsjubileum 2018, kommer också att visas.

Efter årsmötet bjöds det på smörgåsar och kaffe med värdinnornas hemgjorda bakelser. Under kaffet underhöll trubaduren Börje Thornblad med blandade visor. Han började med Gunnar Karlsson  och sjöng allt från Gunnar till Evert Taube över Cornelis, med flera och hade även många egna roliga visor. Det såldes också ett lotteri med fina vinster.

Mötesordföranden och trubaduren avtackades med en blomsterkvast.

På vårt program för året står närmast vårstädning på programmet. Kom till hembygdsgården den 13 april och hjälp oss göra fint inför säsongen, både ute och inne, vi börjar klockan 10.00. Kaffe och mackor serveras i trevligt sällskap och städgrejor finns på plats.

Lena Håkansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel