Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-brons till Henrik Jansson

Lerduveskytten Henrik Jansson från Sorunda imponerade under VM i Peru. Han sköt strålande alla tre tävlingsdagarna och tog en bronsmedalj.

Under den första tävlingsdagen träffade han 49 av 50 lerduvor. Dagen därpå prickade han samtliga 25.

26-årige Henrik Jansson fick en näst intill perfekt start i disciplinen skeet, vid VM i lerduveskytte i Perus huvudstad Lima. Under de två sista kvalomgångarna på onsdagen blev det bara en bom och med totalresultatet 123 av 125 tog han en direktplats till finalen.

I finalen, som sköts på natten mellan onsdag och torsdag svensk tid, började alla sex skyttar om på noll och sköt sexton duvor vardera. Jansson träffade femton av dem och hamnade därefter i en särskjutning om en plats i guldmatchen, där han inte nådde ända fram.

I bronsmatchen stod italienaren Giancarlo Tazza för motståndet. Jansson fick femton träffar, medan Tazza stannade på fjorton. Därmed var bronset säkrat.

– Jag är jättenöjd. Det är alltid så att när man precis har skjutit klart så fattar man det inte, men det känns verkligen jättebra. Det var inte lätta banor att skjuta på så man har fått slita in i det sista. Men det är jätteskönt att det har gått vägen, hälsar Henrik Jansson från Peru via Svenska Skyttesportförbundet.

Resultat

1. Jesper Hansen, Danmark

2. Ennio Falco, Italien

3. Henrik Jansson, Sverige

4. Giancarlo Tazza, Italien

5. Sven Korte, Tyskland

6. Tomas Nydrle, Tjeckien